Historiek

In oktober 1921 startte Frans Coopman met het slachten van konijnen. De activiteiten namen een danige vlucht en men was al vlug gedwongen om uit te breiden. Een ruimer pand werd aangekocht en naast konijnen werden nu ook paarden en varkens geslacht. Dit was het ontstaan van de huidige vleeswarengroep Ter Beke.

Na de Tweede Wereldoorlog vestigde oudste zoon Marcel Coopman zich als poelier. Het steeds populairder worden van kip zorgde ervoor dat ook dit een succes werd. In 1966 werd dan ook begonnen met het bouwen van een industriële kippenslachterij.

Toen Freddy Coopman begin jaren 70 zag dat er steeds meer vraag was naar kippendelen en gevogeltebereidingen besloot hij de slachterij om te bouwen tot een uitsnijderij. Er werd niet alleen op de binnenlandse maar ook op de Europese markt aangekocht.

Vandaag is het familiebedrijf, met als huidig bestuurder Domien Coopman, uitgegroeid tot een succesvolle distributiehandel van dagverse vlees-, wild- en gevogelteproducten uit de hele wereld.

Inspelend op de consumptiebehoeften wist de familie Coopman zijn vakmanschap en werklust aan te wenden om hun onderneming om te bouwen van een kippenslachterij tot een distributiehandel met een volledig gamma aan vlees, wild en gevogelte.

Pinki selecteerde voor U de beste slachterijen, uitsnijderijen en vleesverwerkende bedrijven over de hele wereld, onderwerpt deze aan de meest grondige controles en zorgt zo voor een stevige basis voor een ideaal partnership.

Ons Team

Domien Coopman, CEO

Domien bouwde de zaak van zijn vader verder uit en vormde die om tot een moderne distributiehandel. Hij staat in voor de algemene leiding van het bedrijf en waakt er over dat de toekomst niet uit het oog verloren wordt.

 

Emanuel Maréchal, Sales Manager

Emanuel is een commercieel talent. Hij stuurt het verkoopsteam aan en verzorgt het contact met de klanten. Sinds 2016 is hij aandeelhouder van het bedrijf waarvoor hij zich met hart en ziel inzet.

 

Simon Borrey, Boekhouding

Simon staat in voor de leveranciersboekhouding. Ook IT, telefonie, electriciteit en alle andere belangrijke zaken die een bedrijf draaiende houden, behoren tot zijn takenpakket.

Matthias Aerens, Manager

Matthias houdt zich bezig met de dagelijkse leiding.Hij is verantwoordelijk voor de operationele kant van het bedrijf. Hij is sinds 2016 aandeelhouder en neemt zijn functie ter harte.

 

Davy Wastyn, Kwaliteitsmanager

Davy waakt over de kwaliteit van de producten. Leveranciers worden door hem op een regelmatige basis gecontroleerd. Dit alles wordt in nauwe samenwerking met het FAVV gedaan. U kan bij hem terecht met al Uw vragen omtrent HACCP.

 

Lauren Coopman, Debiteurenbeheer

Lauren is verantwoordelijk voor het financiële beleid van de onderneming. Zij zorgt ervoor dat alle leveranciers op tijd betaald worden en dat ook klanten het betalingsbeleid naleven.